Има такъв народ в продължение на три парламента разбиваха възможността

...
 Има такъв народ в продължение на три парламента разбиваха възможността
Коментари Харесай

Нинова: Уволняват ръководството на КЗП, защото се изправиха срещу големи интереси. Мафията се завръща във властта



 „ ИТН ” в продължение на три Народното събрание разбиваха опцията за непоклатимост, за сигурност, за основаване на постоянно държавно управление, събориха и едно държавно управление. Тоест това е унищожител – като говорене, като лъчение, като дейности. Мисля, че в тази доста комплицирана обстановка, в която се намира България и света, имаме потребност от непоклатимост, от сигурност, от предвидимост, а не от в допълнение разтрошаване. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка предлагането на Слави Трифонов за референдум за президентска република. Коментарът тя направи в предаването „ Лице в лице ” по bTV.
„ Г-н Трифонов сподели, че „ ИТН ” ще е поръчител в Народното събрание за този референдум, само че дано да си напомним какъв поръчител бяха за предходния референдум – никакъв ”, сподели още тя и прикани хората да помислят и да не разрешават още веднъж да бъдат използвани посредством някаква страст.
„ Това, което споделя господин Трифонов е невероятно.  Те още веднъж ще ви употребят посредством някаква страст. Единственият орган, който може да реши да сме президентска република, а не парламентарна, е Великото национално заседание. С референдум не може да се промени формата на държавно ръководство ”, изясни Нинова.
Бившият вицепремиер и министър на стопанската система разяснява уволнението на управлението на Комисията за отбрана на потребителите по този начин: „ Това за мен е един от най-ярките образци за връщането на мафията във властта. Уволниха се хора, които откриха храброст да се изправят против колекторските компании. Това са смели хора, които потеглиха на борба против райския газ. Направихме и невъзможното – за 5 дни направихме и се одобри закон на второ четене, с цел да се забрани. Това са хората, които направиха над 15 хиляди инспекции за далавера с цени на олио, захар, бензин. Те имаха смелостта да се изправят против огромни ползи и в този момент ги уволняват, тъй като адвокатският им стаж не бил трудов стаж. ”
Според Нинова отстраняването е поради прекъснатите ползи на колекторските и напомни, че по нейно гледище в Народното събрание е бил входиран конфиденциален отчет, където са разказани грандиозни схеми за обири и пране на пари. „ Това са 4 милиарда лв. частни ползи, поради които се изнудват хора по села и по градове. И в този момент да уволняваш тези хора, които се изправиха против това, за мен това е чадър над лобистки ползи и връщане на модела „ ГЕРБ ”, безапелационна бе Корнелия Нинова.
По мотив подновяването на диалозите с „ Газпром ”, водачът на Българска социалистическа партия напомни, че това е позиция на левицата от април месец „ Смятаме, че това е рационално. Търсенето на различни източници на газ е добър ход, само че националният интерес сега диктува България да се вземе най-евтиния газ, без значение от кое място. По настоящия контракт това е газа от „ Газпром ”, уточни Нинова.
По нейните думи, в случай че до края на годината не се подсигуряват различни количества газ на търпими цени, би трябвало да се водят диалози за нов дълготраен контракт с „ Газпром ”. „ Разумно, прагматично и в полза на българския народ държание би изисквало продължение на тези диалози ”, посочи тя.
В ефира на bTV Корнелия Нинова изрече съболезнования на фамилиите на починалите служители на реда в трагичния случай в  Бургас. Във връзка със подозренията за корупция на границата, тя напомни борбата на Българска социалистическа партия в 44-то Народно заседание против градежа на оградата. „ Там се изляха милиони, а се построи некачествено тази ограда. Правихме филми, правихме питания. В този проблем несъмнено е забъркана корупционна скица – от строителството на оградата до каналджиите. Това не може да стане без застъпничество от служби и от Министерство на вътрешните работи ”, счита Нинова.
„ В постоянното държавно управление бяхме обществения дирек и в този момент приехме една извънредно обществена стратегия, която желаеме да продължим в последващо държавно управление, в случай че хората ни дадат доверието си. Ориентирана е най-вече към деца и млади фамилии, към служащи и към пенсионери. Както приехме безплатните детски градини по наше гледище, по този начин в този момент залагаме на грижа за децата с безвъзмездни учебници до 12. клас, безвъзмездни медикаменти до 14-годишна възраст, безвъзмездни инвитро процедури на фамилии, които имат проблеми, увеличение на детските надбавки. Искаме да продължим помощта на майки студентки и на родители, които са се осигурявали 24 месеца.  Това е една серия от грижа за деца и млади фамилии и по линия на демографската злополука ”, уточни Корнелия Нинова по отношение на призната предизборна платформа на левицата.
Лидерът на Българска социалистическа партия открои, че в листите за претенденти за народни представители се открояват две неща – близо 50% от хората са по 40-годишна възраст и 60% от водачите са локални хора. „ Имаме добър тим от опитни парламентаристи, от млади и от локални хора ”, заключи Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР